Klasse+Ki+zet+20+procent+meer+doses+af
Nieuws
© Eigen Foto

Klasse Ki zet 20 procent meer doses af

Klasse Ki zette het afgelopen jaar 20 procent meer doses sperma af kunnen zetten. Dit ondanks een teruggang in het aantal zeugen door de stoppersregeling.

De stijging zit zowel bij de Piétrain- als de DanBred-foklijnen. In 2020 werden in totaal 700.000 doses sperma verkocht. 80 procent hiervan is voor de Nederlandse markt. De overige 20 procent gaan vanuit het nieuwe ki-station in Son naar vijftien landen wereldwijd.

'Dit jaar verwachten we opnieuw een sterke groei', zegt Klasse Ki-directeur Stefan Derks. 'Dat komt door de toegenomen vraag naar de DanBred Duroc. Deze eindbeer is populair vanwege de uniformiteit, snelle groei en goede vleeskwaliteit. Daarnaast is het fokken op bigvitaliteit belangrijk bij DanBred. Ook de de eindbeer wordt hierop geselecteerd. Biggen in grotere tomen hebben hierdoor een betere overleving.'

In Denemarken is de DanBred Duroc de meeste gebruikte eindbeer met een marktaandeel van 92 procent, goed voor 5 miljoen doses per jaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer