Maximaal+twee+Polenhotels+in+Maasdijk
Nieuws
© Wageningen University en Research

Maximaal twee Polenhotels in Maasdijk

Op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk komt mogelijk een tweede 'Polenhotel', maar daar blijft het volgens het gemeentebestuur bij.


Gemeente Westland werkt aan een ontwerpbestemmingsplan waarin een nieuw logiesgebouw op Honderdland in beginsel niet is toegestaan. Het college mag daar onder voorwaarden wel van afwijken.

Van die afwijkingsbevoegdheid kan één keer worden gebruikgemaakt. Dat zal gebeuren voor de huidige aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een logiesgebouw voor arbeidsmigranten op Honderdland fase 2. Mits die vergunning moet worden verleend bij gebrek aan weigeringsgronden.

Migrantenhuisvesting

Volgens de regels is per perceel slechts één arbeidsmigrantenhotel toegestaan, voor maximaal 350 bedden. Met twee Polenhotels is het maximum bereikt. Momenteel is Hotel Westland op Honderdland 1 de enige migrantenhuisvesting van het bedrijventerrein.

Naar verwachting wordt het ontwerpbestemmingsplan op zijn vroegst aan eind maart 2019 door de gemeenteraad vastgesteld. De nieuwe regels moeten voorkomen dat het bedrijventerrein vol raakt met Polenhotels, een scenario dat met het oude bestemmingsplan niet voldoende viel te voorkomen.

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer