Maximaal twee Polenhotels in Maasdijk

Op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk komt mogelijk een tweede 'Polenhotel', maar daar blijft het volgens het gemeentebestuur bij.

Maximaal+twee+Polenhotels+in+Maasdijk
© Wageningen University en Research


Gemeente Westland werkt aan een ontwerpbestemmingsplan waarin een nieuw logiesgebouw op Honderdland in beginsel niet is toegestaan. Het college mag daar onder voorwaarden wel van afwijken.

Van die afwijkingsbevoegdheid kan één keer worden gebruikgemaakt. Dat zal gebeuren voor de huidige aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een logiesgebouw voor arbeidsmigranten op Honderdland fase 2. Mits die vergunning moet worden verleend bij gebrek aan weigeringsgronden.

Migrantenhuisvesting

Volgens de regels is per perceel slechts één arbeidsmigrantenhotel toegestaan, voor maximaal 350 bedden. Met twee Polenhotels is het maximum bereikt. Momenteel is Hotel Westland op Honderdland 1 de enige migrantenhuisvesting van het bedrijventerrein.

Naar verwachting wordt het ontwerpbestemmingsplan op zijn vroegst aan eind maart 2019 door de gemeenteraad vastgesteld. De nieuwe regels moeten voorkomen dat het bedrijventerrein vol raakt met Polenhotels, een scenario dat met het oude bestemmingsplan niet voldoende viel te voorkomen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer