Meer+glastuinders+aan+de+alternatieve+energie
Nieuws
© Thierry Schut

Meer glastuinders aan de alternatieve energie

Het gebruik van alternatieve energie door glastuinders is in het afgelopen jaar met 3 procent gestegen. Dat meldt het agrarisch onderzoeksbureau AgriDirect in Roggel.

In 2020 maakte bijna 32 procent van de glastuinders in Nederland gebruik van alternatieve vormen van energie, blijkt uit de enquête die AgriDirect in het najaar van 2020 heeft gehouden. Ruim 1.400 glastuinbouwbedrijven hebben toen vragen over hun energiegebruik beantwoord.


Veruit de meest populaire leverancier van alternatieve energie is de zonnepaneel. Een kwart van de glastuinders zegt hiervan gebruik te maken. Nog eens 12 procent stelt hierin te willen investeren. Aardwarmte is voor iets meer dan 3 procent van de glastuinbouwbedrijven een bron. Ruim 2 procent zegt geld te willen steken in deze vorm. De overige 4 procent past andere soorten van ongebruikelijke energie toe.Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer