Wolf+doodde+schapen+in+Twente
Nieuws
© Pixabay

Wolf doodde schapen in Twente

De schapen die eind november op verschillende plekken in Twente werden doodgebeten, zijn het slachtoffer geworden van een wolf.

Dat werd al vermoed, maar is nu bevestigd door middel van DNA-onderzoek. In totaal negen schapen werden in een paar dagen tijd gedood. Vijf in Beuningen, twee in Almelo, een in Enter en een in Wierden.

Het is nog niet bekend of de schapen steeds door dezelfde wolf zijn doodgebeten, dit wordt nog nader onderzocht. In februari 2019 werd er in Overijssel voor het laatst officieel bevestigd dat er schapen waren gedood door een wolf. Destijds ging het om acht schapen in Lemelerveld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer