Deense veldrobot zaait gewassen en wiedt onkruid

FarmDroid FD20 is een innovatieve Deense veldrobot. Volledig automatisch zaait de robot gewassen en wiedt het apparaat onkruid, zowel tussen als in de rijen.

Deense+veldrobot+zaait+gewassen+en+wiedt+onkruid
© FarmDroid

FarmDroid is de maker van de autonome veldrobot. FarmDroid FD20 helpt telers de kosten van het zaaien en wieden van gewassen te verlagen en dit tegelijkertijd CO2-neutraal en ecologisch te doen. Door het gewicht van slechts 800 kilo is er geen risico op structurele schade aan de bodem.

De FD20 is ontwikkeld met de focus op het automatiseren van mechanische onkruidbestrijding tussen de rijen en in de rij zelf. Dit wordt in de ecologische landbouw meestal met de hand gedaan. De veldrobot kent vanaf het zaaien de positie van elk zaadje en weet waar niet moet worden schoongemaakt.


Gps-techniek

De driewielige Deense veldrobot werkt volledig automatisch door gebruik te maken van nauwkeurige gps-techniek. De instellingen kunnen worden aangepast aan verschillende gewassen (zes tot acht rijen), grondsoorten en wensen van de boer. FarmDroid FD20 stopt automatisch en waarschuwt de boer als er iets afwijkt van de instellingen.

FarmDroid FD20 heeft vier accu's die worden opgeladen door vier zonnepanelen. De zonnepanelen leveren tot 1,6 kWh, wat overeenkomt met 20 kWh per dag. Dat zorgt ervoor dat de veldrobot niet extern hoeft te worden opgeladen. FarmDroid FD20 werkt daarom 100 procent CO2-neutraal. Volgens FarmDroid blijkt uit voorbeelden dat de terugverdientijd slechts twee jaar is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  7° / 3°
  80 %
 • Donderdag
  9° / 5°
  80 %
 • Vrijdag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer