Ag+Leader+introduceert+eigen+stuursystemen
Nieuws
© Ag Leader

Ag Leader introduceert eigen stuursystemen

Ag Leader introduceert de eerste producten van een nieuwe generatie eigen stuursystemen die het bedrijf volledig in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd. De SteadySteer -stuurmotor en Z2 SCM-stuurcontroller integreren volledig met de InCommand schermen.

Het nieuw ontworpen SteadySteer-stuurmotor betekent gemak in installatie voor trekkers waar hydraulische besturing niet geschikt of niet nodig is. In tegenstelling tot andere oplossingen in de markt hoeft het stuurwiel niet te worden gedemonteerd.

De nieuwe, compacte maar krachtige direct drive motor (zonder slijtage gevoelige koppeling) wordt er met een enkele klik op gezet of losgenomen. SteadySteer tandkrans wordt, door hem te splitsen, om de stuurkolom geplaatst en eenvoudig aan het stuur gemonteerd.


Stuurcontroller

De nieuwe Z2 SCM-stuurcontroller (StuurControllerModule) is een volledig eigen ontwikkeling van Ag Leader en met de SteadySteer-stuurmotor de eerste stap naar een volledig eigen stuursysteem. De Z2-controller is compatible met de Ag Leader InCommand (1200, 800, 800G) en Hardi HC9600/8600 schermen.

Geert-Jan Giesberts, productspecialist Ag Leader bij Homburg Holland: 'De Z2 -controller wordt eerst uitgeleverd in combinatie met SteadySteer-stuurmotor en zal ook gebruikt gaan worden voor hydraulische installaties en trekkers met voorbereiding af fabriek.


Instapmodel

Het InCommand 800G-scherm is een nieuw instapmodel van het bestaande InCommand 800 scherm. De 800G is qua hardware identiek maar is qua software beperkt tot de rechtrij /stuurautomaat functionaliteiten. Dit is inclusief hectaretelling, inkleuren/loggen, perceelsgrenzen, kopakkers, perceelherkenning, snelwisselfunctie voor AB lijnen en dergelijke.

Wat ontbreekt is Isobus, sectieschakeling, camera, teeltregistratie, variabele afgifte en de mogelijkheid om meerdere machineconfiguraties op te slaan. Deze functionaliteiten zijn achteraf weer toe te voegen en daarmee wordt de 800G- een normaal 800--scherm.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer