Nieuwe+rekenmodule+CO2%2Demissie+Groen+Label+Kas
Nieuws
© Han Reindsen

Nieuwe rekenmodule CO2-emissie Groen Label Kas

Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmodule om de CO2-emissie en het energiegebruik van Groen Label Kas-projecten te berekenen.

De nieuwe rekenmodule heeft als uitgangspunt de (begrote) hoeveelheid gebruikte energie en niet meer zoals de oude rekenmodule de mate van toepassing van verschillende technieken. Dat meldt het onafhankelijke duurzaamheidsplatform SMK.

In de nieuwe opzet is de rekenmodule gemakkelijker te hanteren. Voor 2021 is er geen nieuwe schemaversie van Groen Label Kas, zodat de nieuwe rekenmodule dezelfde eisen en daarmee dezelfde rekenregels hanteert. De module kan worden toegepast voor GLK13 en GLK14 projecten vanaf 2018, door de betreffende schemaversie te selecteren.

Deze wijzigingen zijn opgenomen in het document 'Aanvullende besluiten', op de website van Groen Label Kas.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer