Ridder+introduceert+nieuw+diffuus+zomerscherm
Nieuws
© Ridder

Ridder introduceert nieuw diffuus zomerscherm

Met de introductie van RLD 15 FR O voegt Ridder een nieuw zomerscherm toe aan het portfolio schermdoeken. Het doek is een diffuus scherm dat speciaal is ontwikkeld om het gewas te beschermen tegen scherp licht.

Ridder ontwikkelde het Ridder Light Diffusion RLD 15 FR O-scherm samen met Duijvestijn Tomaten in Pijnacker. Voor de onbelichte nieuwe kas van 5 hectare was de teler op zoek naar een schermdoek dat het gewas tijdens de warme zomerse dagen beschermt tegen een te hoge instraling en dat een optimale ventilatie biedt.

Samen met de teler en installateur Schermned is een doek ontwikkeld dat aan de specifieke eisen van de teler voldoet. Duijvestijn Tomaten gebruikt het RLD 15 FR 0-zomerdoek in een dubbele scherminstallatie, in combinatie met het RES 10 FR-energiedoek, in een onbelichte tomatenteelt.


Schermpercentage

Het RLD 15 FR O-doek is samengesteld uit een combinatie van diffuse bandjes en een open structuur. Bij direct licht kent het doek een schermpercentage van 13 procent. Dit biedt het gewas extra bescherming tegen te hoge instraling. En dankzij de diffuse eigenschap levert het volgens Ridder ook een optimale en meer gematigde lichtpenetratie dieper in het gewas.

Een beweegbare scherminstallatie met dit doek is een flexibel alternatief voor het krijten of coaten van het kasdek. De open structuur van het schermdoek biedt een gecontroleerde luchtdoorlaat, zodat overtollige warmte gedoseerd kan worden afgevoerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer