KWS gaat met breed advies de markt op

Plantenveredelingsbedrijf KWS en de start-up Farmdesk zijn onlangs een samenwerking aangegaan. Daarmee willen ze onder de naam Seed2Feed de teelt van gewassen optimaliseren, net als het gebruik hiervan door melkveehouders. Dat moet volgens de initiatiefnemers leiden tot een verbetering van de rendabiliteit over een langere termijn.

KWS+gaat+met+breed+advies+de+markt+op
© Pixabay

De insteek daarbij is dat Farmdesk met diverse modules jaarrond ondersteuning biedt rond de kosten en de opbrengsten van de veestapel en de gewassen. Terwijl de managementtool een overzicht geeft, geven de adviseurs van KWS persoonlijk en online advies.

Beide bedrijven zien dat het managen van melkveebedrijven steeds uitdagender wordt als gevolg van de toenemende druk op het saldo door lage melkprijzen en hoge kosten. Ook vraagt de wet- en regelgeving continu om nieuwe oplossingen.


Belangrijke schakel

Daarbij is volgens deze twee bedrijven een optimaal gebruik van eigen landbouwgrond voor de teelt van veevoer een belangrijke schakel voor het behalen van economisch succes. Reden voor KWS en Farmdesk om Seed2Feed te ontwikkelen, een allesomvattend concept dat rekening houdt met de hele kringloop op een melkveebedrijf: van gewas- naar rassenkeuze, van oogstmethode naar optimalisatie van het gebruik ervan in het voedingsprogramma.

'Als specialist in veredeling en productie van zaden is ons primaire doel om veehouders te voorzien van goed presterende en hoogproductieve rassen die goed zijn aangepast aan de lokale omstandigheden. We denken echter met de klant mee. Hoe moet vruchtwisseling optimaal worden gepland? Welke andere gewassen kunnen er naast de traditionele gewassen geteeld worden? Welk type ras past het beste en hoe is dit het best te oogsten?', zegt Jan Bakker, directeur KWS Benelux Maïs.


Optimale vruchtwisseling

Volgens hem kunnen gebruikers met het Farmdesk-programma de optimale vruchtwisseling plannen en de voerkosten en de dagelijkse melkopbrengst van het vee transparant volgen. 'Daarnaast kunnen de rantsoenen op een praktische manier worden beheerd en de meest geschikte samenstelling van het voer voor het vee over een langere periode berekend en gepland.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer