KWS komt met groenteveredeling naar Wageningen

Het grote Duitse veredelingsbedrijf KWS vestigt het hoofdkantoor van zijn nieuwe groenteveredelingstak KWS Vegetables in Wageningen.

KWS+komt+met+groenteveredeling+naar+Wageningen
© Nieuwe Oogst

Met deze vestiging is een investering gemoeid van zo’n 1,5 miljoen euro en het gaat de regio Wageningen ongeveer twintig arbeidsplaatsen opleveren. Dit meldt Oost NL deze week op zijn website. Oost NL is een ontwikkelingsmaatschappij die zich in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bezighoudt met het versterken van de regionale economie in Oost-Nederland.

KWS is wereldwijd een groot veredelingsbedrijf voor gewassen als mais, suikerbieten, granen, aardappelen en zonnebloemen. Het bedrijf heeft zich tot doel gesteld om de huidige portfolio uit te breiden en om die reden is afgelopen zomer zaadfirma Pop Vriend Seeds in Andijk overgenomen. Pop Vriend is wereldwijd één van de belangrijkste veredelaars van spinazie.

Gerichte acquisities

Het is volgens Oost NL de ambitie van KWS om in een periode van tien tot twintig jaar uit te groeien tot een spelbepaler in de wereld van de groentezaden. Daarvoor is een plan van aanpak ontwikkeld. Een pijler in dat plan is het doen van gerichte acquisities in de groenteveredeling en dat moet gebeuren vanuit de hoofdvestiging in Wageningen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer