IntellIoT+maakt+Europese+landbouw+productiever
Nieuws
© TTControl

IntellIoT maakt Europese landbouw productiever

Met IntellIoT is de Europese Commissie begonnen aan een project van 8 miljoen euro dat moet zorgen voor intelligente en autonome landbouwoplossingen. Die zullen in de toekomst een duurzame, efficiëntere en productievere landbouw ondersteunen.

De wereldbevolking zal volgens de Verenigde Naties naar verwachting met twee miljard personen groeien tot een totaal van circa 9,7 miljard in 2050. Het verhogen van de landbouwproductiviteit en duurzame voedselproductie is van cruciaal belang om deze bevolking van voedsel te voorzien. Met kunstmatige intelligentie en slimme technologieën kan aan die vraag worden voldaan.

'Zeer autonome landbouwmachines zullen een efficiëntere en duurzamere manier van werken mogelijk maken en bijdragen aan het veiligstellen van de wereldwijde voedselvoorziening', zegt Manfred Prammer van TTControl in Wenen. 'In de visie van het project op slimme landbouw, zal de machine steeds meer taken automatisch overnemen en de efficiëntie aanzienlijk verhogen. De machine-operator kan meerdere machines tegelijk op afstand bedienen.'


Intelligente oplossingen

De kern van het landbouwproject is de ontwikkeling van een raamwerk voor een intelligente oplossingen in de landbouw. Hierbij wordt uitgegaan van het prototype van een elektrisch aangedreven trekker. Het project zal de integratie van computer-, communicatie- en interactietechnologieën in dit platform onderzoeken om een semi-autonome werking mogelijk te maken.

TTControl zal elektronische technologie leveren voor de interactie tussen mens en machine. De trekker zal verder worden uitgerust met meerdere camera's om een 360-gradenweergave te creëren, waardoor de bestuurder een volledig virtueel beeld kan krijgen van de omgeving van het voertuig. Dit kan bijvoorbeeld met een slimme bril.


5G-communicatienetwerken

Bovendien zullen 5G-communicatienetwerken worden onderzocht voor de mens-machine-interactie, om op afstand navigatie van het landbouwvoertuig mogelijk te maken. Het IntellIoT-project bestaat uit een consortium van dertien partners verspreid over negen landen. Dit project heeft financiering ontvangen van het H2020-programma van de Europese Gemeenschap.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer