Miljoenen investering stimuleert veldrobot Agrointelli

Het Deense bedrijf Agro Intelligence, in Nederland bekend als Agrointelli, haalt een investering van 14,5 miljoen euro op om de toekomst van landbouwrobotica te stimuleren.

Miljoenen+investering+stimuleert+veldrobot+Agrointelli
© Han Reindsen

Agro Intelligence heeft onder andere de Robotti-veldrobot ontwikkeld. Het gaat om een compacte, autonome werktuigdrager. Wageningen University & Research zet de veldrobot in op proefvelden, met name bij rijpadenteelt.

Onlangs is bekend geworden dat het bedrijf 108 miljoen Deense kronen (ongeveer 14,5 miljoen euro) van Deense investeerders ontvangt om de inzet van de veldrobot verder te laten groeien. De ambitie is om de landbouwsector naar een duurzamere toekomst te helpen en tegelijkertijd landbouwbedrijven te helpen hun productie en efficiëntie te vergroten.


Groeiende belangstelling

Bestuursvoorzitter en oprichter Ole Green is een van de meest vooraanstaande beoefenaars van agro-robotica en precisielandbouwtechnologie in Denemarken. 'Deze investering van Vaekstfonden en Nordic Alpha Partners stelt ons in staat om ons robotlandbouwplatform op schaal te produceren en te distribueren. We kunnen daardoor profiteren van de groeiende internationale belangstelling voor onze producten en diensten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  85 %
 • Maandag
  17° / 9°
  5 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  5 %
Meer weer