Compact+voeren+kan+goed+met+Storti%2Dvoermengwagen
Nieuws
© Storti

Compact voeren kan goed met Storti-voermengwagen

Dankzij de meng- en snijtechnologie is de Storti DOGO-voermengwagen erg geschikt voor het principe van compact voeren. Dat blijkt uit een onafhankelijke Deense test.

Eén van de grootste problemen waarmee melkveehouders dagelijks tijdens het voeren worden geconfronteerd, is de constante selectie van wat het meest smakelijk is voor de dieren. Dat heeft direct belangrijke gevolgen voor de diergezondheid, de melkproductie en in het algemeen de controle over het management.

Compact voeren lijkt een oplossing te bieden om selectie te voorkomen. Het principe bestaat uit drie fasen: droge componenten in water weken in de eerste mix, structuur toevoegen in de centrale mix en in de eindmix mais toevoegen. Door het rantsoen op deze wijze goed te mengen, kunnen koeien niet selecteren en heeft elke hap dezelfde samenstelling.


Homogeniteit

Onafhankelijke en vergelijkende tests uitgevoerd in Denemarken, dat land is al sinds 2012 sterk voorstander van het compact voeren, hebben aangetoond dat de meest geschikte mengwagen voor dit type voeren de horizontale mengwagen met drie vijzels is. Dat komt door de homogeniteit van de mix, het efficiënte los-proces en het lage energieverbruik.

De vergelijkende test bestond grotendeels uit mengers met verticale technologie versus de Storti horizontale voermengwagen. De meng- en snijtechnologie van de Storti DOGO-voermengwagen is goed geschikt voor compact voeren, blijkt uit de test. Het Storti DOGO-model, verkrijgbaar in 22, 25 en 28 kuub, is de evolutie van de Husky horizontale voermengwagen. De DOGO horizontale voermengwagen heeft hetzelfde mengprincipe met drie vijzels.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer