Bloemenbureau+vraagt+Brussel+om+promotiesteun
Nieuws
© Bloemenbureau Holland

Bloemenbureau vraagt Brussel om promotiesteun

Het Bloemenbureau Holland heeft met zusterorganisaties uit vijf andere lidstaten van de Europese Unie (EU) een aanvraag ingediend voor financiële steun bij de promotie van sierteeltproducten.

In totaal gaat het om een bedrag van bijna 2 miljoen euro uit een promotiefonds van Brussel. Dit fonds is in het leven geroepen voor sectoren die sterk zijn geraakt door corona en financiert 85 procent van een promotiecampagne. De overige 15 procent moet van de aanvragers komen.


De vijf andere aanvragers zijn Blumenbüro Österreich (Oostenrijk), VLAM (België), BAOPN (Bulgarije), FloraDania (Denemarken) en Val'Hor (Frankrijk). De zes hebben voor een gezamenlijke aanvraag gekozen omdat die meer kans maakt.


Gericht op zeven landen

De campagne zal zich naast Nederland en de vijf andere betrokken landen richten op Duitsland. De aanvraag is gecoördineerd door het Nederlandse bloemenbureau. De toekenning van de EU-fondsen – in totaal is 10 miljoen euro beschikbaar – vindt eind oktober van dit jaar plaats.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
Meer weer