Coronacampagne leidt tot meer sierteeltverkoop

Van de consumenten die de coronacampagne 'Fill the distance with beauty' van Bloemenbureau Holland (BBH) hebben gezien, voelde 65 procent zich aangemoedigd om meer bloemen te kopen.

Coronacampagne+leidt+tot+meer+sierteeltverkoop
© Twan Wiermans

Zo'n zes op de tien consumenten voelde zich geroepen om meer kamerplanten aan te schaffen en 57 procent kocht meer tuinplanten door de campagne. Dat meldt BBH na een evaluatie van de in september gestarte coronacampagne.

Van alle respondenten gaf 73 procent aan de campagne persoonlijk relevant te vinden en 83 procent beschreef deze als aantrekkelijk. Ze beloonden de campagne met het rapportcijfer 7,8. Dat is het gemiddelde cijfer over de vier participerende landen. De campagne is uitgerold in de vier kernlanden: Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Duitsland.


De promotiecampagne is door BBH ontwikkeld om een koopimpuls te creëren na het verlies aan verkoop van sierteeltproducten in de eerste maanden van de coronacrisis. De promotie waarin mensen werden opgeroepen om zich niet te laten verdelen door corona, maar de noodzakelijke sociale afstand juist met schoonheid te vullen, is inmiddels beëindigd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer