Bloemenhandel en Ali B verrassen eenzame ouderen

Op initiatief van de sierteeltsector en rapper Ali B worden op Goede Vrijdag zo'n 150.000 ouderen in verzorgingshuizen en alleenstaanden die thuiszorg ontvangen, verrast met een kleurrijk boeket.

Bloemenhandel+en+Ali+B+verrassen+eenzame+ouderen
© Matty van Wijnbergen

De afgelopen dagen is er met man en macht gewerkt om de landelijke sierteeltactie 'Samen tegen eenzaamheid bij ouderen' voor te bereiden. Duizenden bloemen zijn geoogst, prachtige boeketten zijn samengesteld en verpakt, logistiek en vervoer voorbereid.

Ouderenorganisatie ANBO leverde de adressen van de verpleeghuizen en thuiszorglocaties waar de bloemen welkom zijn. Vrijdag gaan de vrachtwagens de weg op om de boeketten te bezorgen bij de ouderen, met een boodschap van liefde en hoop.

Verenigde sierteelt

De bloemen worden uitgedeeld door rapper Ali B samen met lokale bekendheden. Dat doen ze omdat door de coronacrisis veel ouderen in een isolement zijn geraakt. Een groot aantal partijen uit de sierteeltsector heeft zich verenigd om juist nu iets te doen tegen die eenzaamheid. Met deze bloemenactie laten ze de ouderen weten dat ze niet vergeten zijn.

Via Mooiwatbloemendoen.nl en social media wordt de Paasactie gekoppeld aan het thema 'Let Hope Bloom' en #lethopebloom.

De sector wil namelijk, ondanks de forse klappen die het zelf vangt, juist nu een verschil maken en onder de aandacht brengen dat je met bloemen en planten heel veel mensen blij kunt maken. Consumenten woren opgeroepen om zelf ook in actie te komen en een mooi boeket of plant te geven aan ouderen. Dat gebeurt onder het motto: Samen tegen eenzaamheid, juist nu!

Promotie

Een brede coalitie van bedrijven uit de Nederlandse sierteelt zet zich in voor deze actie. Ze leveren een bijdrage in de vorm van product, vervoer, logistiek of een financiële bijdrage om deze actie tot een succes te maken.

Via de website Mooiwatbloemendoen.nl en social media wordt de actie gekoppeld aan het thema 'Let Hope Bloom' en #lethopebloom. Bloemenbureau Holland verzorgt consumentenpromotie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer