Britse ban op export slachtvee

De Britse regering wil de export van levende dieren voor afmesten of slacht verbieden. Het verbod geldt niet voor veetransporten tussen Engeland en Wales en ook niet voor fokdieren.

Britse+ban+op+export+slachtvee
© Archieffoto Marcel Bekken

De grootste dierenwelzijnsorganisatie van het land RSPCA strijdt al bijna een halve eeuw voor een verbod. Nu de brexit bijna een feit is, wil de Britse regering aan deze oproep gehoor geven.

Het 'exportverbod voor de slacht' maakt deel uit van een pakket voorstellen voor een nieuwe Dierenwelzijnswet. Daarover worden de komende acht weken overal in Engeland hoorzittingen gehouden.


Andere voorstellen zijn het verminderen van maximale reistijden, meer bewegingsruimte en strengere regels voor het vervoer van dieren bij extreme temperaturen. Overigens is Groot-Brittannië met 6.400 dieren geen grote exporteur van levende have naar de Europese Unie.


Vermindering diertransporten

In de Europese Unie wordt ook gesproken over nieuwe wetten voor verbetering van dierenwelzijn. Daarbij wordt gesproken over een vermindering van het aantal diertransporten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer