Zachte Berm over stoere boeken, duiven en buffels

In deze aflevering van Zachte Berm maken we kennis met melkveehouder Vincent Bonnes. Naast het melken van koeien is hij ook al jaren een enthousiaste duivenmelker. Hij ziet duidelijke overeenkomsten tussen beide diersoorten.

Verder nemen we een kijkje in de Boer'nBieb van Miranda Folbert uit Vriezenveen. Bij haar boerderij op het Twentse platteland heeft ze een opmerkelijke min-bibliotheek geplaatst waarin ze haar eigen uitgelezen boeken zet. Maar ze krijgt ook dozen vol met gedoneerd leesvoer.


Boer'nBieb in Vriezenveen
Boer'nBieb in Vriezenveen © René Eijsink

Het boek dat sowieso voorlopig niet de Boer'nBieb zal staan is STOER. Het boek is vers van de pers en geschreven door waterbuffelboer Arjan Swinkels uit Son en Breugel. Hij heeft alle hoogte- en dieptepunten van de afgelopen tien jaar verzameld in korte verhalen met daarbij fraaie fotografie van zijn stoere runderen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer