Zachte Berm: van geurloze mestsilo tot Hemels Vlees

In deze aflevering van Zachte Berm feliciteren we allereerst Jorita Blom met haar vijftigste verjaardag. Buurtbewoners, collega's en vrienden hebben in de tuin bij het melkveebedrijf in Haarle flink uitgepakt voor de nieuwe Sara.

Zef Soogelee uit het Limburgse Ransdaal is een opmerkelijke boer. Hij bouwde eigenhandig een opvallend houten huis naast zijn vleesveestallen. De online bestelde Hemels Vlees-pakketten bezorgt hij vanuit Zuid-Limburg in de Randstad.

De ouderlijke boerderij van Vicky van der Krogt in Leidschendam-Voorburg heeft in de laatste anderhalf jaar een metamorfose ondergaan. Door een brand in een hooiopslag kreeg ze te maken met een erf vol asbest. Ze besloot de stal niet meer vol te zetten met jongvee, maar een totaal andere draai te geven aan de boerderij: theater in de voormalige mestsilo en natuureducatie in een grote tipi.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer