Zachte berm: van Longhorn tot spaarvarken

In deze aflevering van Zachte Berm ontdekken we wat de functie is van de trekpaarden bij aspergeboer Albert de Ruiter en maken we kennis met de spaarvarkens van Inge Vleemingh.

Vleemingh haalt lokaal restvoedsel op bij onder meer bakkerijen en supermarkten. Haar varkens groeien goed op dit gevarieerde menu. Verder legt Hans van Kessel uit waarom er bij koolzaadteelt een 3 kilometerregel geldt.

Voormalig melkveehouder Eric Rouweler presenteer zijn kudde Longhorns. Deze imposante Amerikaanse runderen hebben hem altijd al gefascineerd en hij geniet dagelijks van dit stukje Texas naast zijn boerderij. Verzamelaar Frans Jansen toont een bijzondere boerenpannenkoekpan. Die is gemaakt van een stuk vliegtuigvleugel uit de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer