Zachte Berm: van de stier met twee namen tot de zingende dierenarts

In deze aflevering van Zachte Berm aandacht voor Rinus Rasenberg die twintig jaar lang als de zingende dierenarts wekelijks optrad in het land. De inspiratie voor zijn liedjes en verhalen haalde de voormalige dierenarts uit het Brabantse Drimmelen uit het dagelijks boerenleven.

Melkveehouder Peter van Rossum boert in de buurt van Utrecht natuurinclusief. Hij heeft sinds kort ook een aantal Groningse Blaarkoppen. De stier van de kleine kudde kreeg via een social media-actie een nieuwe naam.

Naast de boerderij van familie Besten in het Overijsselse Haarle ligt een bijzondere plattegrond. Het zijn de contouren van het huis in Barcelona waar kunstenares Monique Besten normaalgesproken woont. Maar door de coronacrisis kan ze niet naar Spanje reizen. Het bloemenappartement staat nu in bloei en trekt bijzondere gasten aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer