Bietenhoop+afdekken+om+die+droog+te+houden
Nieuws
© Han Reindsen

Bietenhoop afdekken om die droog te houden

In grote delen van het land verwacht Weerplaza de komende twee dagen meer dan 10 millimeter neerslag. Cosun adviseert telers om de bietenhopen met vliesdoek af de dekken.

Ten opzichte van de weersverwachting van eind vorige week wordt momenteel meer neerslag verwacht. Het IRS bewaaradvies neerslag is daarom gewijzigd. Met name voor bietenhopen die langer dan twee weken moeten liggen, is daarom het advies om deze bietenhopen af te dekken met vliesdoek/Toptex voordat neerslag van betekenis valt.

Bij droog bewaren blijft doorgaans het suikergehalte beter op peil, neemt het tarragehalte wat af en is minder kans op schimmelgroei. Bij het bewaren van suikerbieten is het cruciaal om vorstschade te voorkomen.

Bij temperaturen onder de -2 graden Celsius beginnen de bieten te bevriezen wat vorstschade tot gevolg kan hebben. Afdekken met vliesdoek houdt de bieten droog, maar vliesdoek alleen is onvoldoende als vorstbescherming.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer