Anne Veenbaas-penning voor betere varkensgezondheid

De Anne Veenbaas-penning wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Varkensdierenarts Rudolf Raymakers krijgt deze voor zijn bijdrage aan de verbetering van de varkensgezondheid in Nederland.

Anne+Veenbaas%2Dpenning+voor+betere+varkensgezondheid
© Twan Wiermans

Lees ook: Dierenarts: 'Varkens moeten gezonder worden'

De penning wordt uitgereikt door Geart Benedictus van het Anne Veenbaas Fonds. Volgens hem heeft Raymakers onder andere een belangrijke bijdrage geleverd aan het terugdringen van het antibioticagebruik in de sector.

Raymakers heeft zich sterk gemaakt voor het systeem van benchmarken met dierdagdoseringen. Zijn doel was om via het verbeteren van het management de inzet van antibiotica te verlagen.


Dierenarts Rudolf Raymakers.
Dierenarts Rudolf Raymakers. © Studio Van Assendelft

Daarnaast heeft Raymakers zich ingezet voor One-Health, het versterken van de samenwerking tussen artsen en dierenartsen om daarmee de gezondheid van mensen, dieren en milieu te verbeteren. Raymakers kan dan ook worden gezien als een verbinder tussen varkenshouders, dierenartsen, bestuurders en wetenschap, aldus zijn collega’s van De Varkenspraktijk die hem hebben voorgedragen voor de penning.

De dierenarts ontvangt de Anne Veenbaas-penning nu nog niet. In verband met de huidige coronasituatie volgt de uitreiking op een later moment.

Het Anne Veenbaas Fonds is in het leven geroepen bij het honderdjarig bestaan van veterinair laboratorium Royal GD. Anne Veenbaas was de eerste directeur van de eerste provinciale GD. Het fonds wil de werkwijze van Veenbaas uitdragen: het in het veld gebruiken van bestaande nieuwe kennis.

Jaarlijks wordt daarom de penning uitgereikt aan iemand of een groep personen die een significante bijdrage heeft geleverd aan of een goed idee heeft voor een betere diergezondheid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer