GroentenFruithuis+lanceert+decemberkalender
Nieuws
© Eigen Foto

GroentenFruithuis lanceert decemberkalender

GroentenFruithuis heeft een decemberkalender geïntroduceerd om consumenten te inspireren meer groenten en fruit te eten.

In december zet de organisatie een product centraal via social media en vraagt het leden en belanghebbenden hierop in te haken. 'Bij ieder product verwijzen we naar een recept', zegt Karin Bemelmans, coördinator van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit.

'Dit kan een feestelijk recept zijn alvast voor de kerst, maar ook inspelen op andere dagen in december, zoals Sinterklaas of oudjaar. Op die manier willen we consumenten inspireren om groeten en fruit een belangrijk onderdeel te laten zijn van hun maaltijd op diverse momenten, iedere dag.'

De actie is onderdeel van de campagne 'Zorgt u voor Elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit' die het GroentenenFruithuis eind maart lanceerde naar aanleiding van de coronacrisis. Alle recepten staan op Veggipedia, een online database met informatie over groenten en fruit, zoals voedingswaarde, bewaartips en beschikbaarheid.

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  14° / 8°
  10 %
Meer weer