Quarantaineversoepeling+ABU+roept+vraagtekens+op
Nieuws
© Greenery

Quarantaineversoepeling ABU roept vraagtekens op

GroentenFruit Huis en Glastuinbouw Nederland zijn kritisch op de versoepeling die de bond voor uitzendondernemingen ABU doorvoert op de quarantaineregels rond corona.

ABU heeft in zijn protocol opgenomen dat arbeidsmigranten uit een land met code oranje in aanmerking komen voor een uitzonderingspositie. Zij mogen hun quarantaine onderbreken als zij aantoonbaar een bijdrage leveren aan het belang van de Nederlandse economie en samenleving. Zij moeten dan wel een negatieve testuitslag kunnen voorleggen van een coronatest die is afgenomen na aankomst in Nederland.

Bij een oranje reisadvies geldt de regel dat mensen bij aankomst in Nederland tien dagen in quarantaine gaan. 'Als sector zijn we erbij gebaat dat alle werknemers onder veilige omstandigheden hun werk kunnen uitvoeren en moeten we er alles aan doen om besmettingen te voorkomen', stelt het GroentenFruit Huis.


Richtlijnen naleven

De organisatie adviseert alle leden om de richtlijnen van de overheid, de quarantaine van tien dagen, na te leven. Ook bij de inzet van uitzendkrachten. 'Zelfs met een negatief testresultaat geldt de richtlijn: tien dagen in quarantaine als je uit een gebied komt met een oranje reisadvies. Vanwege de incubatietijd kunnen ziekteverschijnselen immers alsnog optreden binnen tien dagen na binnenkomst in Nederland', is de argumentatie van het GroentenFruit Huis.

Ook Glastuinbouw Nederland adviseert tuinders om de richtlijnen van de overheid te volgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  13° / 5°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer