Wereldwijde vleesproductie daalt met 0,5 procent

De wereldwijde vleesproductie zal in 2020 0,5 procent lager uitkomen dan in 2019. Dat voorspelt de wereldvoedselorganisatie FAO.

Wereldwijde+vleesproductie+daalt+met+0%2C5+procent
© Varkens Archief

In totaal gaat het om 337,3 miljoen ton aan rund-, varkens-, pluimvee- en schapen- en geitenvlees op basis van karkasgewicht. Het is voor het tweede jaar op een rij dat de wereldvleesproductie daalt.

Dat komt vooral door de 4 procent lagere productie van varkensvlees. In Azië en vooral in China heeft de Afrikaanse varkenspest (AVP) een grote impact daarop.


In 2018 werd wereldwijd 120,9 miljoen ton varkensvlees aan karkasgewicht geproduceerd. In augustus 2018 dook AVP op in China. Door de enorme AVP-uitbraken in dat land en andere varkensrijke landen in Azië als Vietnam kromp de varkensvleesproductie in 2019 met ruim 9 procent. Omdat er door AVP fors minder varkens in die landen zijn gekomen en af en toe nog AVP-besmettingen worden gemeld, zou dat ook effect hebben op de productiecijfers in 2020.


105,3 miljoen ton varkensvlees

In juni schatte FAO een verdere daling in van de varkensvleesproductie met zo'n 8 procent ten opzichte van 2019. Nu pakken de productiecijfers voor dit jaar toch iets minder negatief uit. De varkensvleesproductie in met name China wordt sneller opgevoerd dan verwacht. Wereldwijd zal 105,3 miljoen ton varkensvlees worden geproduceerd. Dat is een daling van 4 procent ten opzichte van vorig jaar.

De mondiale productie van pluimveevlees blijft groeien. Dit jaar komt er 2,6 procent bij. In totaal wordt er wereldwijd 137,1 miljoen ton aan kippenkarkas geproduceerd. Het is de belangrijkste eiwitbron van dierlijke oorsprong voor het voeden van mensen.


Rundvlees

De FAO schat de productie van rundvlees op 71,9 miljoen ton. Dat is 1,2 procent lager dan vorig jaar. De productie van schapen- en geitenvlees blijft gelijk: 16 miljoen ton.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer