Scholieren en boeren planten 75.000 bomen

Scholieren uit het Friese Nijeberkoop hebben de eerste bomen geplant van een nieuw voedselbos. Dat deden ze woensdag tijdens de Nationale Boomfeestdag. Het voedselbos telt uiteindelijk 75.000 bomen en is een project van Boeren in het Bos.

Richard van Pelt deelt namens Boeren in het Bos de diverse jonge bomen en struiken uit aan de enthousiaste scholieren. 'Het grappige vind ik dat deze kinderen wel een visie hebben. Dat, als je ze vraagt hoe ziet voor jou de ideale groene toekomst er uit, ze dan een heel divers landschap visualiseren met een divers landschap met waterpartijen, bos en grazende dieren.'

Eigenlijk precies zoals Van Pelt het vroeger ook voor zich zag. 'En we moeten zorgen dat deze kinderen dat mooie beeld houden, ook als ze volwassen zijn. Zodat ze het belang daarvan inzien en kunnen overdragen op hun kinderen.'


Eerste strook aangeplant

De scholieren hebben een eerste strook struiken en bomen aangeplant van een voedselbos dat uiteindelijk 75.000 bomen groot moet worden. En Van Pelt benadrukt dat diversiteit belangrijk is.

'We planten een mix aan van soorten waar ook onze dieren van kunnen eten. En die vruchten dragen die voor menselijke consumptie geschikt zijn. Zo moet dit voedselbos een groene manier zijn om iets te doen tegen de klimaat- en biodiversiteitscrisis.'

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer