Wageningse+universiteit+stapt+in+De+Groene+Stad
Nieuws
© iVerde

Wageningse universiteit stapt in De Groene Stad

Wageningen University & Research (WUR) treedt toe tot stichting De Groene Stad. De twee willen de vergroening van steden op deze manier bevorderen.

Beide partijen werken al jaren samen, maar met het toetreden van WUR tot het partnerprogramma is de samenwerking nu ook formeel. meldt de Wageningse universiteit. De Groene Stad genereert, verzamelt, bundelt en verspreidt kennis over de meerwaarde van groen in de stedelijke omgeving. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met diverse wetenschappers en universiteiten, waaronder WUR.


'WUR doet al jaren onderzoek naar de effecten van groen in de stad', zegt Charon Zondervan, programmacoördinator Environmental Sciences bij WUR. 'Stichting De Groene Stad en haar partners zijn voor ons een belangrijk netwerk. Door de samenwerking tussen bedrijven en overheden kunnen we natuur-gebaseerde oplossingen sneller en beter ontwikkelen en toepassen.'


Groen Kennisnet

WUR en De Groene Stad werken al enkele jaren samen aan kennisontwikkeling in het kader van De Groene Agenda. Binnen dit programma worden verschillende projecten geïnitieerd en gefinancierd.

Bijvoorbeeld ecosysteemdiensten van boomkwekerijproducten, de effecten van planten op het binnenklimaat of het succesvol implementeren van groen in stedelijke ontwikkeling. De wetenschappelijke resultaten worden gedeeld via Groen Kennisnet.

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer