Kinderen+helpen+Schouten+bij+bosaanplant
Nieuws
© Dirk Hol

Kinderen helpen Schouten bij bosaanplant

Alle kinderen op de basisschool gaan een boom planten. Dat heeft LNV-minister Carola Schouten afgesproken met de provincies. Die aanplant maakt onderdeel uit van hun bossenstrategie om er de komende tien jaar 37.000 hectare bos bij te krijgen.

Dat er een bossenstrategie moest komen, is afgesproken in het Klimaatakkoord. Al in februari kondigde minister Schouten aan 10 procent meer bos te willen. De plannen moeten er ook voor zorgen dat er meer soorten bomen van verschillende leeftijd komen. Hierdoor moet de kwaliteit van het bos verbeteren.Door elk kind een keer tijdens hun tijd op de basisschool een boom te laten planten, komen er jaarlijks rond de 180.000 bomen bij. Het moet de kinderen volgens de minister bewust maken van het belang van bomen, maar ook hun kennis en plezier ervan vergroten.


De komende tien jaar moet er 15.000 hectare bos bijkomen. Dat gebeurt in overleg met terreinbeheerders als Staatsbosbeheer en particuliere grondeigenaren. Verder wordt gekeken om 19.000 hectare bos bij steden, dorpen en overgangszones tussen natuur en landbouwgebieden aan te planten. Daar wordt nog financiering voor gezocht. Ten slotte zal bos dat sinds 2017 is gekapt om plaats te maken voor andere natuur, zoals heide, worden gecompenseerd. Het gaat daarbij om 3.400 hectare.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer