Waarde+certificaat+HZPC+daalt+naar+118%2C15+euro
Nieuws
© HZPC

Waarde certificaat HZPC daalt naar 118,15 euro

De koers van het HZPC-certificaat van aandeel is vastgesteld op 118,15 euro. Dat betekent een daling van de waarde van het certificaat met de maximale 10 procent.

Tijdens de halfjaarlijkse beursdag van aardappelveredelaar HZPC Holding bleek vrijdag 13 november dat het aanbod van certificaten opnieuw is toegenomen. Het aanbod van certificaten is hoger dan ooit en dat biedt kansen voor pootgoedtelers.

HZPC koopt de komende tien jaar zelf ook aandelen om deze te schenken aan telers. Dat verloopt via het Connecting Growers-programma. Dat is in het leven geroepen om de overdracht van certificaten van niet-actieve telers naar actieve telers te stimuleren.


Certificaten verdelen

HZPC koopt jaarlijks voor 1,5 miljoen euro certificaten op de markt om deze te verdelen onder actieve pootgoedtelers in de Europese Unie. Dit najaar zijn door HZPC de eerste aandelen voor het Connecting Growers programma ingekocht.

'We vinden het belangrijk dat de certificaten in handen zijn van telers die zelf nog volop actief zijn. Op die manier zijn zij mede-eigenaar van HZPC', zegt bestuursvoorzitter Gerard Backx van het Nederlandse pootaardappelbedrijf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer