HZPC+sluit+zich+aan+bij+Club+van+100
Nieuws
© HZPC

HZPC sluit zich aan bij Club van 100

Aardappelveredelaar HZPC heeft zich aangesloten bij de Club van 100 van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research.

Doel van de Club van 100 is dat het Nederlandse tuinbouwcluster zijn voorsprong op het gebied van kennis behoudt door het doen van strategisch onderzoek. 'We willen een wezenlijke bijdrage leveren aan de wereldvoedselvoorziening', zegt Ad Vrolijk, projectleider Hybrid Potato bij HZPC.


Deelnemers aan de Club van 100 krijgen toegang tot de brede expertise van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research. Op deze manier dragen ze bij aan de financiering van het toegepast-strategische onderzoek in Nederland.

Deelname aan de Club van 100 bestaat uit twee delen: 50 procent van de inleg blijft beschikbaar voor het bedrijf in de vorm van snelle toegang tot kennis. De andere 50 procent wordt besteed aan precompetitieve projecten.


Glastuinbouw

Ruim zeventig bedrijven zijn aangesloten bij de Club van 100. Dat zijn nagenoeg allemaal bedrijven die actief zijn in de glastuinbouw. 'HZPC lijkt misschien een vreemde eend in de bijt: het bedrijf veredelt immers aardappelen. Maar het vermeerderen van uitgangsmateriaal gebeurt onder glas', zegt Jan Willem de Vries van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research.

'Tijdens de vermeerdering in de kas hebben we te maken met dezelfde teeltvragen als veel glastuinbouwbedrijven, onder meer op gebied van licht, substraat en gewasbescherming. Dit geldt zowel voor het veredelingsmateriaal als voor de productie van miniknollen. Aansluiting bij de Club van 100 is een logische stap om in contact te komen met kennis en bedrijven die kunnen bijdragen aan het verhogen van de efficiëntie van ons productieproces.'

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer