Aardappelveredelaar+HZPC+wil+beurs+anders+organiseren
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Aardappelveredelaar HZPC wil beurs anders organiseren

Het bestuur van aardappelhuis HZPC kijkt naar mogelijkheden om de beurs waarop aandelencertificaten worden verhandeld, anders te organiseren. Dat gaf directeur Gerard Backx vrijdag aan tijdens de halfjaarlijkse beursdag.

'We onderzoeken opties die positief zijn voor alle certificaathouders. Een platform waarbij aanbieders en kopers direct met elkaar zaken doen gedurende een bepaalde periode behoort tot een van de mogelijkheden. Het streven is om meer hierover te delen in november 2021', stelt Backx.

De koers van het aandelencertificaat van aardappelhuis HZPC is tijdens de halfjaarlijkse beursdag vastgesteld op 118,15 euro. Dit betekent opnieuw een daling van de maximale 10 procent.


Vraag en aanbod bepalen de waarde van het HZPC-certificaat. Twee keer per jaar in mei en november houdt de aardappelveredelaar een beursdag. De prijs kan per beursdag maximaal 10 procent stijgen of dalen.


Aanbod van certificaten hoger dan ooit

Het aanbod van certificaten HZPC is hoger dan ooit, stelt Backx. 'Na veel jaren met een beperkt aanbod zijn er nu veel, waarschijnlijk vooral oudere, certificaathouders die hun certificaten wensen te verkopen. Dit biedt kansen voor pootgoedtelers die graag certificaten willen kopen.'

HZPC koopt de komende tien jaar zelf ook aandelen om deze te schenken aan zijn telers. Dit verloopt via het programma 'Connecting Growers'.

Weer

 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer