Stickeractie EKO Holland over duurzame biosector

Met de boodschap 'Stikstof halveren? Ga biologisch consumeren!' wil EKO Holland Melk op Maat consumenten overtuigen dat de biologische landbouw een belangrijke bijdrage kan leveren aan klimaatdoelen.

Stickeractie+EKO+Holland+over+duurzame+biosector
© Pixabay

Volgens de grootste biologische zuivelcoöperatie van ons land lopen biologische koeien zoveel mogelijk uren per jaar buiten en wordt geen kunstmest gebruikt. 'We hebben oog en zorg voor de andere dieren, insecten, planten en bomen die er leven.'

'IN de stal creëren we koevriendelijke omstandigheden met voldoende licht, lucht en ruimte. Het hoort allemaal bij het systeem dat we zo goed mogelijk in balans houden', stelt EKO Holland.


Meer biologische melkveehouders

Dat leidt volgens deze organisatie tot weinig stikstofverliezen en klimaatimpact. Het is een gevolg van ethische uitgangspunten als inspiratiebron: gezondheid, ecologie, billijkheid en zorg.

De consument kiest bij de aankoop van een biologisch product in de ogen van deze melkcoöperatie ook voor een stuk mooi en gezond landschap. 'Want, hoe meer biologische zuivel verkocht wordt, des te meer biologische melkveehouders er zullen komen.'


Oplossing stikstofprobleem

EKO Holland stuurt deze week naar onder meer politieke partijen stickers, waarmee de organisatie wil aangeven dat de biologische melkveehouderij een belangrijke schakel kan en wil zijn in de oplossing van het stikstofprobleem.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer