Voortbestaan Landbouwmuseum Friesland voorlopig veiliggesteld

De toekomst van het Fries Landbouwmuseum is voorlopig veiliggesteld. Het museum krijgt van de provincie komend jaar een extra subsidiebedrag van 200.000 euro.

Voortbestaan+Landbouwmuseum+Friesland+voorlopig+veiliggesteld
© Tienke Wouda

Provincie Fryslân stelde afgelopen zomer vast welke organisaties de komende vier jaar een subsidie krijgen uit de pot voor musea en kunst. Daarvoor had het provinciebestuur advies gevraagd aan twee commissies. Het Fries Landbouwmuseum viel toen buiten de boot. Maar het College van Gedeputeerde Staten vindt dat het museum, conform het advies van de commissie, behouden moet blijven voor Friesland

Het museum moet komend jaar wel aanpassingen in het meerjarenbeleidsplan aanbrengen, op basis van de suggesties van de adviescommissie. En het moet een aangescherpte visie ontwikkelen voor de toekomst van het museum.


Toekomstplan

Als dat toekomstplan goed uitpakt, kan dat de basis zijn voor een voortzetting van de subsidierelatie over de periode 2022-2024, stelt de provincie. Het nieuwe plan van het museum moet ervoor zorgen dat de provincie andere middelen binnen de organisatie kan vinden voor ondersteuning in de periode 2022-2024.

Vanaf 2024 kan het museum dan weer meedoen in een volgende subsidieronde.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer