Inboedel boerderijmuseum online aangeboden

Een Massey Harris uit 1947, Lanz Bulldog uit 1954 en Porsches uit de jaren zestig worden momenteel online geveild. Het is onderdeel van de inboedel van Boerderijmuseum Duurswold in Slochteren, dat onlangs de deuren heeft gesloten.

Het huidige pand van het museum is verkocht en het bestuur zocht anderhalf jaar lang vergeefs naar een nieuw onderkomen. Toen de hoop op een nieuwe geschikte locatie werd opgegeven is besloten de spullen te veilen.

'In onze ogen komt het merendeel van de spullen bij de liefhebber terecht', zegt Jan ter Veer van het museum.

Pijn in het hart

26 jaar geleden begon Ter Veer het boerderijmuseum samen met zijn inmiddels overleden broer. Samen brachten zij de vele trekkers terug in oorspronkelijke staat en groeide langzaam de collectie van het museum. Met een traan neemt hij er afscheid van. 'Je bent er toch jaren mee bezig geweest, om alles zo goed mogelijk te restaureren en op te knappen. Om het de uitstraling te geven dat het nu heeft. Als het dan weggaat, ja dat doet wel pijn.'

Het museum heeft een brede collectie. Van melkbussen en koffiekopjes tot karren en een grote collectie aan verschillende soorten ploegen. Alles heeft z'n waarde. Voor Luit Koens springt één afdeling boven de andere afdelingen uit. 'Eén van de leuke details vind ik bijvoorbeeld de wanmolen waarop staat: Spijk. Gemaakt door meneer Timmer. Telefoonnummer 29. Hoe simpel was het vroeger, want tegenwoordig heb ik moeite om mijn eigen telefoonnummer te onthouden, maar vroeger kwam je met alleen 29 op de juiste plek terecht.'

Kijkdag

Voor belangstellenden is er komende zaterdag een kijkdag. De inboedel wordt in twee delen geveild op onlineveilingmeester.nl. Bieden kan nog tot maandag 8 juli.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  70 %
Meer weer