Helma Lodders (VVD) stopt na verkiezingen

Tweede Kamerlid en landbouwwoordvoerder Helma Lodders van de VVD stopt na de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. Dat heeft ze bekendgemaakt via sociale media.

Helma+Lodders+%28VVD%29+stopt+na+verkiezingen
© Dirk Hol

'Na ruim tien jaar met veel plezier te hebben gewerkt in de Tweede Kamer is het tijd voor een nieuwe uitdaging', meldt Lodders. 'Ik heb een geweldige tijd gehad, me met ziel en zaligheid kunnen inzetten voor een beter Nederland en de mooiste partij van ons land.'

Lodders hield zich naast landbouw bezig met onder meer de Belastingdienst en het pensioenstelsel. Ze was vaak voorzitter van de vergaderingen waarin de Tweede Kamer door experts werd bijgepraat over de coronacrisis. Binnen de VVD-fractie heeft ook Mark Harbers landbouwonderwerpen in zijn portefeuille. Harbers gaat onder meer over stikstof en klimaat.Het scheidend Kamerlid is blij dat ze zich heeft kunnen inzetten voor meer waardering voor boeren en tuinders. 'Ik heb me met veel passie ingezet op het landbouwdossier. De komende maanden zal ik met met dezelfde energie als de afgelopen tien jaar in blijven zetten in de Kamer.'


Gemeenteraadslid

De in het Brabantse Klundert geboren Lodders woont in het Flevolandse Zeewolde. Daar is ze gemeenteraadslid geweest voor de VVD en zes jaar wethouder. De VVD maakte vrijdag het nieuwe verkiezingsprogramma bekend. De partij wil volop inzetten op innovatie om de sector in balans te brengen met de natuur en de omgeving.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer