Bayer+breidt+ForwardFarming+uit+naar+glastuinbouw
Nieuws
© Bayer

Bayer breidt ForwardFarming uit naar glastuinbouw

Tomaten- en paprikabedrijf Brazander in Bleiswijk is het eerste glastuinbouwbedrijf dat deel uitmaakt van de wereldwijde ForwardFarming-netwerk van gewasbeschermingsfabrikant Bayer.

Bayer maakte vorige week samen met zaadfirma De Ruiter en Brazander de samenwerking bekend. De focus van de activiteiten voor ForwardFarming in de glastuinbouw liggen in eerste instantie op de duurzame productie van tomaten in kassen.

Met ForwardFarming richt Bayer zich op drie verschillende aspecten van duurzame landbouw, te weten: de verantwoordelijkheid voor het milieu, de economische levensvatbaarheid en de bijdrage van duurzame maatregelen aan een bredere maatschappelijke welvaart. Het internationale netwerk bestaat nu uit zeventien productiebedrijven in tien landen op drie continenten.


Experience Center

Kwekerij Brazander is opgericht in 2001 en heeft in de regio rond Bleiswijk vijf teeltlocaties met een totaal teeltoppervlakte van 12 hectare. Sinds 2018 werkt Brazander al samen met De Ruiter in het De Ruiter Experience Center. Dit is een informatiecentrum waar onder meer nieuwe tomatenrassen worden getest. De Ruiter is onderdeel van Bayer Crop Science Vegetable Seeds.


Volgens de initiatiefnemers van de nieuwe samenwerking worden in het De Ruiter Experience Center diepgaande inzichten in de moderne veredelingstechnologie en de voordelen daarvan gedeeld met telers, ketenpartners en consumenten. Aandachtspunten daarnaast zijn de ontwikkelingen in de teelt op het gebied van irrigatie, bemestingsbeheer en CO2- en lichtmanagement.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 15°
  75 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  65 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer