Schouten+kijkt+naar+Duits+beleid+koloniekooien
Nieuws
© pieter Stokkermans

Schouten kijkt naar Duits beleid koloniekooien

Landbouwminister Carola Schouten bekijkt het Duitse besluit om koloniekooien in de pluimveehouderij per 2025 te verbieden. Dat heeft ze toegezegd aan de PvdA en SP die willen dat er in Nederland ook een verbod op komt.

Verrijkte kooien zijn in Nederland per 2021 verboden. De koloniekooien zijn in de pluimveehouderij dan nog het enige systeem met kooien dat overblijft. Volgens minister Schouten zijn er maar een paar bedrijven die deze manier van huisvesting in ons land toepassen. Desondanks is ze bereid om naar het Duitse beleid te kijken en wat dit voor Nederland kan betekenen.

PvdA-Tweede Kamerlid William Moorlag noemde het houden van pluimvee in koloniekooien donderdag in de Tweede Kamer 'onbeschaafd'. Het argument van een gelijk speelveld gaat volgens hem hierbij niet langer op nu Duitsland koloniekooien per 2025 gaat verbieden. Hij kreeg daarin bijval van zijn SP-collega Frank Futselaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  20 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer