Miljoen handtekeningen tegen kooihuisvesting

Onder het Europees burgerinitiatief Stop de kooien in de veehouderij is vrijdag de miljoenste handtekening gezet. Ruim 120.000 handtekeningen daarvan kwamen uit Nederland.

Miljoen+handtekeningen+tegen+kooihuisvesting
© stopdekooien.nl

Met dit miljoen handtekeningen binnen één jaar is het benodigde aantal bereikt om als burgerinitiatief in Brussel op de agenda te komen. De Europese Commissie is nu verplicht met een officiële reactie te komen en het Europees Parlement zal erover stemmen.

Het burgerinitiatief Stop de Kooien roept de Europese Commissie op om een einde te maken aan het gebruik van kooien in de veehouderij voor zeugen, legkippen, konijnen, kalveren, eenden, ganzen en kwartels.

CIWF

Initiatiefnemer is Compassion in World Farming (CIWF). In Nederland wordt het burgerinitiatief naast CIWF ondersteund door Varkens in Nood, World Animal Protection, de Dierenbescherming, VierVoeters, Bont voor Dieren, CAS-International en Wakker Dier.

Volgens deze organisaties hebben de dieren beperkte bewegingsvrijheid en bijna geen mogelijkheid voor natuurlijk gedrag. Veel dieren als konijnen, kwartels en kippen staan op draadgaas dat in hun pootjes snijdt. Andere dieren, zoals zeugen en kalveren, liggen op harde betonnen vloeren, stellen de organisaties.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer