Europees Parlement moet kooisystemen bespreken

Vandaag wordt het Europese burgerinitiatief Stop de kooien (End the Cage Age) ingediend bij de Europese Commissie. In totaal hebben 1.397.113 mensen dit initiatief ondertekend.

Europees+Parlement+moet+kooisystemen+bespreken
© Nieuwe Oogst

Inwoners uit Duitsland, Nederland, Italië, Frankrijk en Spanje hebben hun handtekening eronder gezet. De Europese Commissie is nu verplicht om te reageren en het Europees Parlement zal over het houden van landbouwhuisdieren in kooien debatteren.

Om dit te bereiken, zijn minimaal 1 miljoen handtekeningen nodig. Het is de zesde keer dat een Europees burgerinitiatief deze drempel haalt sinds dit vanaf 2012 mogelijk is.


Progressieve wetten

Volgens voorzitter Olga Kikou van Compassion in World Farming (CIWF), een van de initiatiefnemers, is het een helder signaal richting de Europese Unie dat inwoners progressieve wetten willen op het gebied van dierenwelzijn. 'Wetten die de Europese Unie in de eenentwintigste eeuw brengen.'

Geert Laugs, directeur van CIWF Nederland, noemt het in een persverklaring 'een historische dag voor dieren in de veehouderij'. 'Europa kan nu gewoonweg niet om de luide stem van de burgers heen. De Europese Commissie heeft al eerder aangegeven dierenwelzijnsregels te willen verbeteren en heeft nog vier jaar zitting. Nu kan ze haar belofte waarmaken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer