Tachtig+Afrikaanse+varkenspestbesmettingen+Duitsland
Nieuws
© Twan Wiermans

Tachtig Afrikaanse varkenspestbesmettingen Duitsland

Het Friedrick Loeffler Instituut heeft het tachtigste geval van Afrikaanse varkenspest (AVP) in Duitsland bevestigd. Negen van de tien besmette dieren die er deze week bijkwamen, komen uit het eerste kerngebied bij Neuzelle in gemeente Oder-Spree.

Het tiende varken is geschoten in het tweede kerngebied in regio Märkisch-Oderland. Zes weken na het eerste met AVP besmette wilde zwijn staat de teller in de Duitse deelstaat Brandenburg nu op tachtig. Buiten het beperkingsgebied wordt er op dit moment volop gejaagd op wilde zwijnen.

In seizoen 2019/2020 werden in totaal 102.000 wilde zwijnen geschoten. Het afschot ligt op dit moment hoger, maar het vlees, dat anders gretig aftrek vindt, raken de jagers moeilijk kwijt. De horeca neemt door de coronapandemie maar beperkt vlees af en particulieren zien af van consumptie met het oog op Afrikaanse varkenspest.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer