AVP-hotspot ontdekt op eiland in de Oder

Op een eiland in de rivier de Oder in het tweede kerngebied is afgelopen weekend een hotspot van door Afrikaanse varkenspest (AVP) zieke en dode wilde zwijnen gevonden. De dieren zijn met een drone ontdekt.

AVP%2Dhotspot+ontdekt+op+eiland+in+de+Oder
© Het Utrechts Landschap

Zaterdag kamden ongeveer driehonderd mensen de AVP-kernzone rond de Duitse gemeente Bleyen-Genschmar aan de Poolse grens uit op zoek naar zieke en dode wilde zwijnen. In een binnendelta van de Oder, de Oderbruch, werden ook drones met warmtebeeldcamera's ingezet. Het gebied is ongeveer 4.500 hectare groot.

Een drone ontdekte rotte wilde zwijnen op het Odereiland in Küstrin-Kietz, meldt de Märkische Oderzeitung (MOZ) in zijn online editie. Zoals te zien is op de camerabeelden van de drone, zijn er zeventien dode en dertig levende dieren, waarvan sommige ziek zijn.


Karkassen

Volgens berichten van verschillende regionale media zijn er ook karkassen gevonden op andere locaties in de kernzone die nu op het virus worden onderzocht. De resultaten worden begin van deze week verwacht. Gehouden varkens zijn in de Duitse deelstaat Brandenburg nog steeds vrij van Afrikaanse varkenspest.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer