AVP%2Dhotspot+ontdekt+op+eiland+in+de+Oder
Nieuws
© Het Utrechts Landschap

AVP-hotspot ontdekt op eiland in de Oder

Op een eiland in de rivier de Oder in het tweede kerngebied is afgelopen weekend een hotspot van door Afrikaanse varkenspest (AVP) zieke en dode wilde zwijnen gevonden. De dieren zijn met een drone ontdekt.

Zaterdag kamden ongeveer driehonderd mensen de AVP-kernzone rond de Duitse gemeente Bleyen-Genschmar aan de Poolse grens uit op zoek naar zieke en dode wilde zwijnen. In een binnendelta van de Oder, de Oderbruch, werden ook drones met warmtebeeldcamera's ingezet. Het gebied is ongeveer 4.500 hectare groot.

Een drone ontdekte rotte wilde zwijnen op het Odereiland in Küstrin-Kietz, meldt de Märkische Oderzeitung (MOZ) in zijn online editie. Zoals te zien is op de camerabeelden van de drone, zijn er zeventien dode en dertig levende dieren, waarvan sommige ziek zijn.


Karkassen

Volgens berichten van verschillende regionale media zijn er ook karkassen gevonden op andere locaties in de kernzone die nu op het virus worden onderzocht. De resultaten worden begin van deze week verwacht. Gehouden varkens zijn in de Duitse deelstaat Brandenburg nog steeds vrij van Afrikaanse varkenspest.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer