LTO+zet+verkiezingsprogramma%27s+op+een+rij
Nieuws
© Dirk Hol

LTO zet verkiezingsprogramma's op een rij

LTO Nederland heeft de agrarische onderdelen uit de verkiezingsprogramma's op een rij gezet. In de Agrarische Programmatracker staat een overzicht van de voor de agrarische sector belangrijkste punten in de partijprogramma's van de politieke partijen.

Dit najaar presenteren de politieke partijen hun (concept) partijprogramma's. Het ene programma heeft daarin een grotere landbouw paragraaf opgenomen dan de ander. Daarnaast zijn er diverse algemene onderwerpen die van belang zijn voor de sector, zoals arbeidsbeleid of ruimtelijke ordening. Om het overzicht te houden, heeft LTO Nederland de Agrarische Programmatracker opgesteld.

Komende tijd organiseert LTO, samen met andere organisaties, verkiezingsdebatten. Hierin worden kandidaat-Kamerleden aan het woord gelaten om een overtuigend verhaal te brengen. LTO Nederland geeft zelf geen stemadvies. LTO zal in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen ook nog andere activiteiten ondernemen en organiseren.


Agrarische sector het middelpunt

'De agrarische sector stond het afgelopen jaar in het middelpunt van de aandacht van de Nederlandse samenleving', vertelt waarnemend voorzitter Wim Bens van LTO Nederland. 'Voor het huidige kabinet is het einde van de rit in zicht. Hoewel er nog het een en ander moet gebeuren, is onze blik ook gericht op 2021. Dan hebben we nieuwe volksvertegenwoordigers, een nieuwe coalitie en een nieuw regeerakkoord.'


'We vinden het belangrijk dat iedereen makkelijk kan inzien welke keuzes politieke partijen willen maken. Met de Agrarische Programmatracker helpen we boeren, tuinders en alle andere mensen die daar interesse in hebben daarbij', vindt Bens.


Verkiezingsmanifest 2021

Eerder dit jaar presenteerde LTO Nederland het Verkiezingsmanifest 2021: Een nieuwe kans voor goed beleid voor onze boeren en tuinders. LTO heeft daarin, namens haar leden, specifieke voorstellen gedaan om boeren en tuinders in Nederland een gedegen toekomst te geven. 'Om onze oplossingen te delen, zijn deze zomer gesprekken gehouden met politici, programma commissies en andere betrokkenen.'

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer