NAK+vindt+veel+virussen+in+veldkeuringen+pootgoed
Nieuws
© Persbureau Noordoost, Heerenve

NAK vindt veel virussen in veldkeuringen pootgoed

Het landelijke verlagingspercentage van pootgoed vanwege de aanwezigheid van virussen is vorige week opgelopen van 6,9 tot 9,9.

Dit meldt keuringsdienst NAK. Tot dusver is 1 procent van het pootgoed volledig afgekeurd. Volgens NAK verloopt de veldkeuring voorspoedig, maar wordt er wel veel virus waargenomen in het veld. Van alle verlagingen is 59 procent veroorzaakt door mozaïekvirussen.

De virusdruk is het hoogst op pootgoedpercelen in Zuid-Nederland en op de noordelijke zandgronden, met verlagingspercentages van respectievelijk 15,8 procent en 13,4 procent. Ten opzichte van 2018 (15,5 procent) en 2019 (13,3 procent) is het aandeel verlagingen in de veldkeuringen dit seizoen nog steeds substantieel lager.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer