Piggy's Palace verkoopt vegavarkensvlees

'Kijk, een stukje vegetarisch varkensgehakt', lacht veehouder Erik Stegink van Piggy's Palace uit Bathmen. Samen met zijn vrouw Paula bedacht hij deze ludieke actie.

'Onze varkens eten plantaardig voer. Een klant vertelde ons dat wij dan eigenlijk vegetarisch vlees hebben. De varkens eten geen vlees en daarom mag je het dan volgens die klant vegetarisch vlees noemen', vertelt Erik Stegink van Piggy's Palace. Varkensvoer bestaat in Nederland uitsluitend uit plantaardige grondstoffen. Dat is bij wet zo geregeld.


De eerste 7 kilo vegetarisch gehakt vloog de deur uit. Dat was zijn hele voorraad, waardoor Stegink snel meer gehakt moest draaien. 'Na een artikel bij jullie op nieuweoogst.nl gingen heel veel vegetariërs daar op los. Dat was wellicht ook wel te verwachten. Ze hebben misschien wel een beetje gelijk, maar het was ook maar een kwinkslag. Zij gebruiken onze namen bij hun vegetarische producten, dan gebruik ik hun naam bij onze varkensvleesproducten.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer