Aviko Rixona koopt Duitse productielocatie van Unilever

Met de acquisitie van een productiebedrijf in het Duitse Stavenhagen van Unilever verstevigt Aviko Rixona zijn marktpositie. Ook gaat de fabrikant een strategische samenwerking aan met het grote levensmiddelenconcern.

Aviko+Rixona+koopt+Duitse+productielocatie+van+Unilever
© Twan van der Heijden

Aviko kondigt de acquisitie en de samenwerking met Unilever vrijdag aan. De acquisitie betreft de aankoop van een productielocatie in Stavenhagen in Noordoost-Duitsland. Deze fabriek verwerkt aardappelen tot puree, knoedels, gnocchi en instant snacks. Bekende merknamen zijn Pfanni en Knorr. Overigens blijven alle merken eigendom van Unilever.

In Stavenhagen werken ongeveer 210 mensen. Naast de overname van deze locatie gaat Aviko Rixona een langjarige strategische samenwerking aan met Unilever. Het doel daarvan is dat de fabrikant van aardappelgranulaten en aardappelvlokken zijn leidende positie op de markt verder gaat versterken. De transactie is aangemeld bij de Duitse mededingingsautoriteit en zal naar verwachting voor het eind van dit jaar worden afgerond.


Ambitieus groeitraject

In een reactie meldt algemeen directeur Chris Deen van de Aviko-groep dat de acquisitie naadloos aansluit bij de ambitie van Rixona om wereldmarktleider te worden in vlokken en granulaten. 'Wij zijn van plan om de volledige capaciteit van Stavenhagen te benutten. Het extra volume en de omzet die daarbij hoort, zal ons ambitieuze groeitraject ondersteunen.'

Directeur Albert Markusse van coöperatie Royal Cosun, waarvan Aviko deel uitmaakt, noemt de uitbreiding van de productie en de strategische samenwerking in lijn met de positieve marktontwikkeling voor aardappelvlokken- en granulaten. 'Wij zijn blij met deze overname die aansluit bij de ambitie van Cosun om een leidende positie te nemen in plantaardige ingrediënten.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer