Priva en Aranet werken aan draadloze techniek in kas

Priva en Aranet zijn een samenwerking aangegaan om draadloze technologie in de tuinbouw naar een hoger niveau te tillen. Tuinders kunnen met deze techniek de bedrijfsvoering optimaliseren.

Priva+en+Aranet+werken+aan+draadloze+techniek+in+kas
© Han Reindsen

De groeiende interesse in data en daarmee de toenemende vraag naar meer en nieuwe sensoren om data te genereren, is de belangrijkste aanjager van de samenwerking tussen Aranet en Priva. Deze samenwerking dicht het gat tussen platforms voor draadloze sensoren en andere gegevensbronnen in de kas.

Priva is een hightechbedrijf dat hardware, software en diensten ontwikkelt op het gebied van klimaatbeheersing, energiebesparing en optimaal hergebruik van water. Aranet biedt oplossingen voor omgevingsmonitoring om eenvoudig realtimegegevens te verzamelen en te analyseren, onder andere in de tuinbouw. De integratie van Priva-systemen met Aranet-sensoren stelt telers in staat om al hun kasprocessen te analyseren en op basis van die data nieuwe inzichten te creëren.Patrick Dankers, productmanager bij Priva: 'In de huidige manier van werken besteden telers te veel tijd aan het organiseren van data en te weinig aan het analyseren van data. Met deze samenwerking kunnen we dit probleem oplossen. Dat betekent dat een teler echt baat gaat hebben bij draadloze technologie en zich kan focussen op nieuwe inzichten om de dagelijkse bedrijfsvoering te optimaliseren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer