Coronabesmetting bij nertsenbedrijf in Meijel

Bij een nertsenbedrijf in het Limburgse Meijel, in de gemeente Peel en Maas, is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het bedrijf heeft ongeveer 6.500 moederdieren. Dat laat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit weten.

Coronabesmetting+bij+nertsenbedrijf+in+Meijel
© Nieuwe Oogst

De besmetting is aan het licht gekomen door het systeem van 'early warning'. Dat is een monitoringssysteem waarbij wekelijks dieren op nertsenbedrijven worden getest op het coronavirus. Het bedrijf in Meijel wordt zo spoedig mogelijk geruimd.

In totaal zijn nu 54 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard. Vanwege de uitbraak van het coronavirus heeft landbouwminister Carola Schouten eind augustus besloten dat nertsenhouders worden verplicht om dit najaar na het pelzen te stoppen met het houden van nertsen. Per maart 2021 gaat het verbod op het commercieel houden van nertsen in.


Een einde van de pelsdierhouderij was voorzien in 2024, maar dat is nu naar voren gehaald.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer