Coronabesmettingen+op+twee+nertsenbedrijven
Nieuws
© Pixabay

Coronabesmettingen op twee nertsenbedrijven

Bij een nertsenbedrijf in Wilbertoord met ongeveer 1.250 moederdieren en een nertsenbedrijf in Overloon met ongeveer 7.500 moederdieren zijn besmettingen met SARS-CoV-2 vastgesteld.

De besmetting in Wilbertoord kwam aan het licht door melding van ziekteverschijnselen bij de nertsen die in Overloon is aan het licht kwamen uit de 'early warning'. Dat is het monitoringssysteem waarbij wekelijks dieren getest worden op het virus. Beide bedrijven worden zo spoedig mogelijk geruimd.


In totaal zijn nu 52 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard. Voor alle overige bedrijven wordt nu een verplichte stopperregeling uitgewerkt, waardoor deze bedrijven nu aan hun laatste jaarlijkse ronde bezig zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 9°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer