Subsidie voor scholing nog twee weken open

MKB-ondernemers kunnen nog tot en met 30 september de SLIM-subsidie aanvragen om loopbaan- en scholingsadviezen voor werknemers te krijgen of een bedrijfsschool op te richten. Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Subsidie+voor+scholing+nog+twee+weken+open
© VidiPhoto

De SLIM-regeling is bedoeld voor mkb-ondernemers. Zij kunnen via de SLIM-regeling maximaal 24.999 euro subsidie krijgen voor maatregelen gericht op opleiden en ontwikkelen. Denk hierbij aan het in kaart brengen van scholings- en opleidingsbehoeften in een onderneming of loopbaanadviezen voor medewerkers. Ook het oprichten van een bedrijfsschool en het aanbieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg komen in aanmerking voor subsidie.

Het ministerie wijst op diverse voordelen van investeringen in loopbaan en scholing. Door een leerrijke werkomgeving aan te bieden, blijven medewerkers productief en goed inzetbaar. Ook maakt het bedrijven aantrekkelijk voor nieuw personeel. Alleen op deze manier kunnen mkb-ondernemers hun bedrijf goed aanpassen aan de veranderingen die de afgelopen tijd, mede door de coronacrisis, op de arbeidsmarkt hebben plaatsgevonden.


Arbeidsmarkt

Een leerrijke werkomgeving kan volgens het ministerie helpen om deze veranderingen op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Maar ook door vernieuwde technologie en robots kunnen sommige banen veranderen of verdwijnen. Daarom is het belangrijk dat iedereen die werkt zich blijft ontwikkelen. Voor ondernemers is het moeilijk om goed personeel te vinden en te behouden.Tegelijkertijd kan het soms lastig zijn om scholing en ontwikkeling een plek te geven, meldt SZW. Door tijdgebrek bijvoorbeeld, hoge kosten of te weinig kennis over welke scholing nodig is. De SLIM-regeling helpt mkb-ondernemers hierbij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer